Hai sa ne integram in America

Postat de: - 24/03/2009, 09:44 2 comentarii, 149 vizualizari

Iata ce mi-a trecut mie prin cap, mai mare decât un glont dar tot atâta de repede: cum ca, daca am fi sa comparam poporul român cu alte popoare de pe fata planetei, nu am putea gasi o asemanare mai mare decât cea dintre noi si poporul frate american. O asemanare atât de mare nu este rodul întâmplarii, ci rezultatul a mai multe asemanari mai mici, si anume:

American-Romanian_flags-KW

- Si la noi, si la ei, mâncarea e foarte proasta, cu toate astea se consuma în exces. La ei, din obisnuinta, la noi pentru ca timp de 45 de ani am cam facut foamea; la ei pentru ca nu exista legi care sa interzica toate chimicalele din mâncare, la noi pentru ca nu le aplica nimeni. Dar asta e mai putin important, conteaza ca:
- Si la noi, si la ei, tot poporul se uita foarte mult la televizor, de obicei mai mult si mai des decât se uita la ceas, în oglinda, la sot/sotie si, evident, la mâncarea din farfurie…existând chiar obiceiul sau cel putin tendinta de a avea câte un televizor în fiecare camera. Ceea ce, la o analiza mai aprofundata, ne dezvaluie faptul ca:
- Si noi, si ei, suntem suflete sensibile si urmarim cu sufletul la gura seriale sau emisiuni storcatoare de emotii – fie ca este vorba de Melrose Place sau Inima de tigan, de Oprah sau de Andreea Marin – cu aceeasi pasiune cu care vizionam filmele pacifiste si educative gen Terminator, American Psycho, Alien vs Predator sau stirile de la ora 5. Si pentru ca televizorul este atât de important:
- Si la noi, si la ei, visul ascuns al oricarui cetatean e sa fie vedeta, în consecinta reality show-urile sunt la mare cautare, constituind principala sursa de fantasme erotico-financiare a populatiei telespectatoare. Cu cât esti mai putin înzestrat de natura, cu atât vei fi mai îndreptatit sa visezi, mai ales ca :
- Si la noi, si la ei, ca sa fii admirat si în centrul atentiei trebuie ori sa ai bani sa-i cumperi pe toti, ori sa provoci mai mult scandal decât altii înaintea ta. Daca reusesti una din astea doua, garantat dai sa manânce mai multor zeci sau sute de familii de jurnalisti care altfel ar ramâne pe drumuri. Carevasazica, vorbim de o laudabila morala a solidaritatii, în virtutea careia :
- Si la noi, si la ei, societatea e una deschisa si toleranta, în mod istoric si traditional cunoscuta ca fiind primitoare. Rata infractionalitatii, violenta de pe strazi, mafia si cartelurile au putut sa atinga cote atât de alarmante numai pentru ca:
- Si la noi, si la ei, influenta astrelor, a pisicilor negre, a farmecelor, a semnelor karmice si a numerologiei, în frunte cu cifra 13, este mult mai puternica decât la alte popoare si singura raspunzatoare pentru o multitudine de fenomene, care nu pot fi prevazute decât de clarvazatori, ghicitoare si astrologi, drept urmare:
- Si noi, si ei, am cunoscut ca la nimeni altii realizari surprinzatoare dar marete în domeniul financiar, numite FNI (la noi), sau Madoff Investment Securities, parca (la ei), de care suntem mândri, si de aceea:
- Si noi, si ei, sarbatorim Halloween, Vallantine’s Day si alte traditii nationale milenare cu mai multa râvna decât ne sarbatorim ziua de nastere, ba chiar:
- Si la noi, si la ei, de ziua femeii sau de ziua unei femei e la mare cinste un spectacol de striptease masculin, dar mai sunt si alte asemanari greu de explicat, cum ar fi faptul ca:
- Si noi, si ei îi iubim foarte tare pe rusi, sentimentul fiind reciproc, cu toate acestea:
- Si noi, si ei, asemeni rusilor, ne credem floarea providentiala a crestinatatii, si facem toate chestiile enumerate mai sus în numele Domnului, iar El ne zâmbeste pentru ca:
- Si noi, si ei, suntem suficient de fraieri încât sa credem ca în stilul asta de viata nu putem sa o ducem altfel decât din ce în ce mai bine.

Încercati voi sa gasiti toate lucrurile adunate la vreun alt popor din UE si o sa vedeti ca nu va iese. Ce sa ne mai ascundem, noi suntem diferiti de ceilalti europeni. Bine ca în Europa integrarea nu se bazeaza pe asemanari, ca daca era asa nu mai intram noi în veci în UE. Deci, ce motive am avea sa nu ne integram în America, cu care ne asemanam mai mult? Gânditi-va câti ani de zile i-am asteptat pe americani mai ceva ca niste neveste disperate, si tocmai acuma sa-i dezamagim?

Sunt de acord ca cele însirate mai sus s-ar putea sa nu caracterizeze mai putin poporul american si mai mult pe cel român, si tocmai din acest motiv a trebuit sa dau cu banul daca sa vorbesc de integrarea românilor în America sau de integrarea americanilor în România. A iesit prima varianta, dar nu neg ca noi s-ar putea sa fim mai avansati decât ei la anumite capitole de integrare.

Unde e mai bine sa ne integram, în America sau în Europa? Cei care sunteti de acord, semnati mai jos cu da sau nu.

Va multumesc. Hai integrare!

pixelstats trackingpixel

2 comentarii la “Hai sa ne integram in America”

 1. cameleon says:

  Lista asemanarilor poate continua : iata inca una, dupa schimbatoarea mea parere :
  Si la noi, si la ei, exista un Dumnezeu mai mare dacat altii : BANUL !

 2. santal says:

  Vreau sa adaug inca o asemanare, proaspat auzita de la un prieten:

  - Si la noi, si la ei, exista obiceiul de a consuma alimente si bauturi racoritoare in timpul spectacolelor: la noi – pe ascuns din punga, la ei – pe fata si din farfurie, asezati frumos la mese.

  Cum s-ar zice, si noi, si ei, mancam cultura pe paine…

Comentariu:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 inessentia.net, All rights reserved.| Powered by WordPress| Design: Simpleindy

Directoare web: Director Web