Reproducerea si evolutia

Postat de: - 19/02/2009, 16:41 0 comentarii, 307 vizualizari

Eu cred că, dacă Dumnezeu ar fi vrut ca noi, oamenii, să ne înmulțim altfel – de pildă cu ajutorul ploii sau al razelor de soare și fără implicarea noastră – ar fi făcut acest lucru posibil. Dacă ar fi avut sens ca pruncii să fie aduși de berze, direct din nori, fără ca noi să avem ceva de zis, așa ar fi fost. Oricât ar părea de ciudat, acceptarea prezumțiilor anterioare ne obligă să acceptăm și consecința lor logică: reproducerea, la oameni, nu are ca scop perpetuarea speciei. La urma urmelor, dacă acceptăm că există un Dumnezeu, trebuie să acceptăm că El poate să creeze oameni și fără noi!

Ideea asta mi-a venit contemplând o serie de indivizi în nou-descoperita lor ipostază de părinți: oameni egoiști, oameni agresivi, oameni ranchiunoși sau prefăcuți, transfigurați brusc în momentul când li se naște un copil. Mi-am spus: poate că, pentru unii, faptul de a avea un copil este singura lor șansă de evoluție spirituală. Singurul mod prin care mai pot învăța ce înseamnă altruismul, sacrificiul, grija, responsabilitatea…Iar pentru ceilalți, chiar dacă nu este singurul mod, e poate cel mai puternic și eficient.

Dintr-o perspectivă spirituală superioară, de undeva de acolo, din vârful Universului, parcă ar avea mai mult sens ca toate acestea – atracția, iubirea, cuplul și familia – culminând cu procreația, să fie de fapt mijloace de evoluție spirituală și nu de evoluție a speciilor…Cu siguranță, Dumnezeu nu e darwinist.

PS Știu că pare jenant sau incomod ce spun, dar mie mi s-a părut logic…

pixelstats trackingpixel

Comentariu:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 inessentia.net, All rights reserved.| Powered by WordPress| Design: Simpleindy

Directoare web: Director Web